Afhjælp Vaginal tørhed

Når Sex gør ondt

Når et samleje gør ondt skyldes smerter meget ofte at slimhinder i skeden er tørre eller væv ved indgangen til skeden er sart. Det kan være, at der skal et længere forspil til, men hvis årsagen skyldes at kroppen ikke er i stand til at producere tilstrækkeligt med fugt, så kan det være nødvendigt at anvende en glidecreme. 

Kan man bruge mandelolie som glidecreme?

Mange gynækologer og læger anbefaler deres patienter at bruge olier som glidecreme. Det kan være mandelolie, kokosolie eller andre olier. Det kan være fint til de, som kun oplever lidt tørhed i starten af samlejet eller ønsker at springe forspillet over. Så vil olien være nok til lige at kunne sætte samlejet igang inden kroppen kommer igang med at producere lubrikation.

Skyldes den vaginal tørhed at kroppen ikke kan producere tilstrækkeligt med fugt, så er en olie ikke nok til at mindske friktionen. Olierne optages nemlig relativt hurtigt, ligesom hvis man smurte dem på et par tørre underben.

Hvilken slags glidecreme skal bruges?

Den silikonebaserede glidecreme er bedst at bruge, hvis der er tale om et samleje. Hud mod hud kræver mere end hvis der er tale om hud og et seksuelt hjælpemiddel. Silikonen optages ikke, men lægger sig uden på slimhinden og vævet og hjælper til at slimhinde og væv skånes fra ødelæggende friktion. Køb den rette silikonebaserede glidecreme.

Andre årsager til at sex gør ondt

Oplever man derimod, at smerterne relateret til sex skyldes at skeden strammes til eller lukker i, så kan det være, at det er kroppens nerver eller musklerne som er relateret til problemerne. 

På websitet When Love Hurts kan du læse hvordan forskellige gener kan være relateret til smerter ved sex. Men husk det er din læge som kan undersøge dig og dermed give dig en passende diagnose.