Replens mod Vaginal Tørhed
Hvorfor vaginal tørhed

Sjögrens syndrom og vaginal tørhed

 

Ubehandlet vaginal tørhed

Ubehandlet vaginal tørhed kan resultere i kløe, svie og ubehag i dagligdagen. Tørheden kan føles som om, der er grus i skeden, gener ved lange gåture ect. Tørheden kan behandles med vaginal fugtpleje. En af disse er Replens. Replens er en langtidsvirkende fugtgel, som indføres med en applikator og hjælper til at bygge fugten i slimhinden op uden brug af østrogen.

Er slimhinden meget tør, kan det resultere i at skedens væg midster noget af sin elasticitet og bliver mindre eftergivelig. Skeden hæfter ikke på nogle knogler, men er ment til at kunne flyttes på alt efter hvad omgivelserne byder den. Fx et samleje med penetration eller en gynækologisk undersøgelse. Ved udvidelse skal skeden kunne give sig smertefrit.  

Har skedens mistet sin evne til at udvides, kan det være nødvendigt at genetablere elasticiteten ved at bruge en dilator til udvidelse. 

Det er muligt at få styr på generne ved vaginal tørhed hvad end smerterne skyldes tørhed, arvæv, manglende elasticitet. Se produkterne i bunden af denne side, som vi har erfaring med har god effekt.