Replens

Replens MD FAQ

Vi har samlet og grupperet en rækker af de spørgsmål, som vi modtager relateret til anskaffelse og anvendelse af REPLENS.

Hvad er REPLENS

Replens MD er en hormonfri og parabenfri fugtgivende og langtidsvirkende gel til slimhinderne i skeden.

Replens MD lindrer symptomer fra vaginal atrofi, vaginal tørhed, samt kløe, irritation og seksuelt ubehag forårsaget af sarte slimhinder. PH niveauet i Replens MD ligger på samme niveau som et sundt vaginalt miljø.

Replens MD er et klasse to medicinsk udstyr og er fremstillet under hygiejniske farmaceutiske forhold.

Hvad indeholder REPLENS?

Replens MD indeholder mineraliseret vand (78.82%) som en aktiv ingrediens. Dette afgives langsomt ved hjælp af polycarbophil – som hæfter sig på cellerne og sikre at fugten kommer ind i cellerne.

Replens MD indeholder yderligere mineralsk oile, glycerin, Hydrogenated Palme Oile Glyceride, Carbomer Homoploymer Type B, Sorbic Acid and Sodium Hydroxide.

Hvor kan jeg købe REPLENS?

Replens MD kan købes via de fleste apoteker. Har apoteket ikke Replens hjemme er det muligt for Apotekerne at bestille Replens hjem.

Replens købes hos Props & Pearls på Nikolaj Plads nr 23 i København centrum eller via Props & Pearls e-shop.

Hvor længe kan REPLENS anvendes?

Replens MD kan anvendes i en uafgrænset periode. Replens MD hæfter på cellerne indtil de naturligt afstødes hver 3 døgn. Ingen af ingredienser i Replens optages forbi den vaginale væg og ind i kroppen.

Hvor ofte skal REPLENS anvendes?

Ved på begyndelse af Replens MD anbefales det at Replens anvendes hver 3 dag. Replens kan efterfølgende bruges oftere eller sjældnere. Nogle kvinder kan reducere brug af Replens til en gang om ugen. Nogle kvinder har behov for at understøtte slimhinden en lille smule og andre har en slimhinde som skal understøttes meget. Årsagen til sarte slimhinder har betydning for hvor længe Replens skal anvendes.

Skyldes de tørre slimhinder medicin indtag vil slimhinden typisk være påvirket sålænge medicin indtages.

Hvordan indføres REPLENS?

Replens MD kommer i en pakke med 10 engangs-applikatorer, som er designet til at afgive den rette mængde Replens oppe i skeden. Der vil efter intentionen være en lille rest Replens tilbage i applikatoren.

Engangsapplikatorer bruges for at undgå brug af konserveringsmidler.

Hvordan skal REPLENS opbevares?

Replens MD skal opbevares mellem 1 og 30 grader celcius. Replens skal ikke i køleskab eller fryses, da det kan ændre konsistensen og effekten af Replens.

Hvordan virker REPLENS?

Replens MD understøtter slimhinden i at beskytte den vaginale væg.

Replens MD hæfter sig på den vaginale væg og fugter skeden ved at afgive fugt til de dehydrerede celler indtil de er klar til at afstødes. Celler i slimhinden fornyes cirka hver 3 dag og gamle celler udskilles gennem udflåd.

Brug Replens MD kontinuerligt hver 3 dag. Replens MD forbedre yderligere elasticiteten i den vaginale væg.Hvornår skal REPLENS anvendes?

Replens MD indføres i skeden vha engangsapplikator. Ved brug af applikator kan du indføre Replens oppe i skeden. Kliniske studier har vist at at det bedste resultat opnås når Replens MD påføres hver 3. dag.

Replens kan indføres morgen eller aften.

Kan REPLENS bruges under menstruation?

Ja, Replens kan anvendes under menstruation. Gelen kan dog bevirke at menstruationen bliver tykkere og blodet kan gøre det sværre for gelen at afgive fugt til cellerne. Lad det komme an på en prøve om det giver mening at anvende Replens under menstruation.


REPLENS SEX OG GRAVIDITET


Kan REPLENS bruges efter fødsel?

Kroppen har brug for at kommer på plads efter en fødsel. Mange ammende mødre oplever vaginal tørhed og ønsker derfor at anvende Replens, vi anbefaler dog at man venter til efter 6 ugers undersøgelsen efter fødsel er foretaget. Tal med din læge om hvad der er godt for dig.

Vil REPLENS påvirke evnen til at blive gravid?

Indholdsstoffer i Replens påvirker sperms mobilitet, når man måler mobiliteten i et reagensglas med Replens. Hvordan mobiliteten påvirkes ved samleje vides ikke da mængden af Replens i toppen af skeden ikke er kendt.

Det anbefales for en sikkerheds skyld ikke at anvende Replens, hvis man ønsker at blive gravid.

Replens kan ikke anvendes som prævention.

Vil REPLENS påvirke sexlivet?

Som Replens gradivst opbygger dine slimhinder vil dine slimhinder atter kunne beskytte dit væv mod generende friktion.

Det er ikke sikkert at slimhinderne vil være tilstrækkeligt stærke til at kunne sikre dig et helt genefrit samleje. I så tilfælde skal du bruge en glidecreme og gerne en silikonebaseret glidecreme (køb her).

Replens MD skal ikke indføres lige før samleje. Replens MD er ikke en glidecreme men en gel som sikre dine slimhinder fugt. Replens vil ikke påvirke din partner hvad end der er tale om oral eller penetrations sex. Replens er ikke giftigt, har ingen smag eller lugt.


REPLENS & UNDERLIV


Hvad hvis jeg ser blod i udflåddet?

Replens MD kan ikke resultere i nogen form for blødning. Blod i udflåd kan være et resultat af ekstrem tør og revnet væv eller menstruation. Hvis det fortsætter anbefaler vi at du konsulterer en læge.

Kan REPLENS give blærebetændelse?

Nej ingen af ingredienserne i Replens kan forårsage blærebetændelse. Ved opstart af Replens kan nogle kvinder opleve en kildende følelse i skeden. Replens virke med at genetablere ph i skeden kan forveksles med oplevelsen af blærebetændelse. Fortsætter oplevelse i mere en et par dage bør en læge konsulteres.

Kan REPLENS give svamp eller infektion?

Nej ingen af ingredienserne i Replens kan forårsage vaginale infektioner. Faktiskt kan sænkning af ph virke beskyttende i forhold til infektioner. Dog kan en pludselig ændring i det vaginale miljø afsløre en underliggende infektion som endnu ikke har givet symptomer.

Ønsker du mere indsigt i vaginal tørhed relateret til antiøstrogen medicin kan du læse mere på Minebivirkninger.dk viden om tørhed og viden om hjælp