Tørhed i skeden
Afhjælp Vaginal tørhed

Undgå tørhed i skeden

Tørhed i skeden kan opleves i løbet af dagligdagen fx. når man cykler, sidder og går. Det føles sviende, irriteret og sart.

Praktiserende læge eller gynækolog vil kunne se at slimhinderne i skeden er sarte, skrøbelige eller blege. De kan anbefale at afhjælpe problemerne med brug af lokalt østrogen tilskud såsom Vagifem eller Ovestin, men nogle kvinder ønsker eller tåler ikke lokal østrogen og fravælger derfor Vagifem eller lignende produkter med østrogen.

Ønsker man at lindre tørhed i skeden uden brug af østrogen er en mulighed den langstidsvirkende fugtgivende gel Replens, som har vist at afhjælpe tørhed i skeden. Replens går ikke i blodbanen, som lokale østrogen produkter gør, hvilket betyder at Replens kun virker på tørhed i skeden.

Sådan virker Replens

Replens består primært af væske og et bindemiddel, som kan få væsken ind i slimhindecellen. Man kan lidt populært sige at cellen ændrer udseende fra at ligne en rosin, til mere at have karakter som en drue. Når slimhinden bliver tykkere, kan den bedre beskytte de underliggende lag. Man ser det ved at vævet under slimhinden bliver mere elastisk. Når der er gået 72 timer så bliver de yderste slimhindecellerne udstødt og nye kommer frem. Disse nye skal igen have en ny forsyning væske for at puffe op og blive beskyttende.

Er årsagen til din vaginale tørhed midlertidig, så bruger du Replens midlertidigt, men er dine problemer ikke forbi gående, så skal du regne med at blive ved med at bruge Replens.

Da vi alle er individuelle, oplever nogen, at de kan nøjes med at bruge Replens hver 4 eller 5 dag. Det handler lidt om, hvor sart man er, samt hvorofte man udskifter slimhindecellerne.

Du kan prøve dig frem og finde ud af hvad der passer dig bedst.

Hvorfor bruge vibrationer til tørhed i skeden

Replens hjælper til at rense de døde slimhindeceller ud. De kan i nogle tilfælde sidder ekstra godt fast og have svært ved at komme med ud med det naturlige udflåd.

En måde at hjælpe udflådet ud på er at bruge en tynd vibrator. Vibratoren øger blodcirkulationen og hjælper slimhindecellerne med at komme ud. Brug vibratoren inden indførelse af Replens. Vi anbefaler Tynd vibrator deluxe.